Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2023 15:04 - ГХИ И КУРКУМА, СЪВРЕМЕНИТЕ И ДРЕВНИ ЧУДЛЕНИ!
Автор: dordje Категория: Лични дневници   
Прочетен: 374 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 28.11.2023 15:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Скъпи приятели, най-ценните лекарства и хранителни вещества от особенно значение за здравето ни , са пред очите ни.
По време на ковид историята, най-известната тибетска докторка, в едно интервю сподели че ГХИ е второто по сила лекарство на планетата и съветваше да го ползваме по често!
В момента нямам време да търся интервюто, като се освободя, ще опитам да го намеря.
ГХИ съдържа изключително много витамини, а според тибетската медицина и аюверда, балансира трите типа енергия в тялото, една от малкото храни които балансират тази енергия.
Чудлен - това са специални храни-билки-лекарства в тибетската медицина, които се водят силно подмладяващи човека.
Често тези храни се приготвят с мляко защото увеличава свойствата на лечебните вещества с 10 пъти,  а се твърди че ГХИ увеличава със стотици пъти!
Явно не случайно Нагите идват по нашите земи да се лекуват с мляко.
Може да се каже че млякото е много повече от храна, това е мистично и магично лекарство. А ГХИ е продукт на пречистено мляко.

Всяко растение или подправка увеличава свойствата си 10 пъти при контакт с мляко. Този древен аюрведичен постулат, колкото и да е странно, е известен на наркоманите. За да се засили действието на дрогата, тя се вари в мляко. Така се варят например коноп, мак и хероин.

Въпреки това, когато лечебните минерали и растения влязат в контакт с гхи, техните лечебни свойства автоматично се увеличават стотици пъти. Колкото по-старо е гхито, толкова по-силна е неговата енергия, така например едно стогодишно гхи, което винаги може да се намери в планинските манастири на Индия и Китай, според лечители - монаси - лекува абсолютно всичко! Разбира се, при правилните условия на употреба.

Гхи също е в основата на ведическата кухня. Ако Аюрведа ни позволяваше да пържим нещо, то беше само с гхи, защото то не гори като другите масла. Гхи повишава полезната енергия на готовите храни. Малко парче гхи се добавя към абсолютно всички ястия. Може би известният израз „Не можеш да развалиш кашата с масло“ е много по-стар, отколкото си мислим. Добавянето на куркума и гхи към храната отдавна е несъзнателно мощна превенция срещу много заболявания.   Лесен начин за повишаване на имунитета с ГХИ

Има много лесен начин да подсилите имунната си система. Също така е идеален за тези, които не могат да се стоплят през студените сезони.   Достатъчно е просто да разтриете дланите и краката си за себе си и членовете на семейството си преди лягане. При триене е препоръчително да прочетете молитва ако сте православен на себе си или просто да пожелаете щастие ако не сте религиозен като мен. Положителната нагласа е много важна за ГХИ.

Значение на ГХИ в древната култура.   Гхи се използвазвало навсякъде.В кухнята, в аптечката и на масичката с козметика.
Бившата ми партньорка не й харесваше че имам бръчки, не че на мен ми харесва, но сега мисля да тествам ГХИ като средство за премахване на бръчките.

Жертвоприношенията на времето за привличане на изобилие и реколта се извършвали чрез рецитиране на мантри и изливане на гхи в огъня. И да подариш на някого буркан добро ГХИ било равносилно на подаряване на няколко крави!! Ще продължим темата скоро.



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dordje
Категория: Рецепти
Прочетен: 113731
Постинги: 88
Коментари: 27
Гласове: 57
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930